Prestatiemonitoring

Prestatiemonitoring

Registratie, analyse en terugkoppeling

Sporters en trainers hebben voortdurend behoefte aan nieuwe technologieën om prestaties te monitoren, te registreren, analyseren en terugkoppelen voor feedback. Voor de topsport gaat het er vooral om prestaties te kunnen verbeteren, op het juiste moment een topprestatie te kunnen leveren en blessures te voorkomen. Voor wedstrijdsporters en recreatieve sporters ligt het accent meer op behoud van prestatieniveau en gezondheidsbevordering.

 

Deze programmalijn maakt het mogelijk om de analyse van data beter om te kunnen inzetten voor trainingssturing voor de korte én langere termijn. Thema’s die aan bod komen zijn: fysiologie en vermogensbalans, techniek en motoriek, tactiek en perceptie, mentaliteit en teamsamenstelling en blessurepreventie en revalidatie.

 

InnoSportNL werkt intensief aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om prestaties te monitoren. Die monitoring bestaat uit drie stappen: registratie, analyse en terugkoppeling. De focus ligt enerzijds op het realiseren van nieuwe middelen voor registratie en terugkoppeling en anderzijds op het genereren van nieuwe kennis, die nuttige informatie oplevert voor de trainingssturing op korte en lange termijn. In veel gevallen wordt deze analyse fysiek gemaakt in de vorm van software met een geschikte gebruikersinterface.

Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus