Projecten

90 / 116 projecten weergegeven

Voor het ontwikkelen van innovaties en nieuwe producten op het gebied van sportvoeding is het Sportvoeding Panel Papendal opgericht. Deelnemers van het panel geven o.a. feedback op smaak, gebruiksgemak en/of voorkeur.

Lees meer

Meer dan de helft van de ongelukken in zwembaden gebeurt niet in, maar rondom het water. Zwembadvloeren zijn vaak glad en hard, waardoor kinderen uitglijden. OCKYZ ontwierp een antislip-zwemsok voor kinderen. InnoSportNL en InnoSportLab De Tongelreep ondersteunen deze sportinnovatie.

Lees meer

Een goede sportkeuze is belangrijk voor een leven lang bewegen. Sporttalentidentificatie helpt kinderen in hun keuze voor de juiste sport.

Lees meer

Veilig leren kitesurfen voordat je het water op gaat, een beachevent met kitesurfwedstrijden of een leuke 3D game waarin je kitestunts uitvoert: dat kan met de Kite Sim, de eerste écht realistische kitesurfsimulator.

Lees meer

Turners en turnsters gebruiken op rek en ringen turnleertjes om blaren te voorkomen en grote krachten op de handen op te vangen. Zij ervaren regelmatig problemen met de huidige turnleertjes, vandaar dat samen met topturners het project “GymGrips” gestart is om betere turnleertjes te ontwikkelen.

Lees meer

Eat2Move is een topcentrum dat zich de komende zes jaar zal richten op innovatie rond voeding en beweging, met name voor topsporters en ouderen. Acht Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid werken samen in dit topcentrum, met steun van de Provincie Gelderland.

Lees meer

InnoSportNL coördineert samen met de stichting Food Valley, de Alliantie Voeding Gelderse Vallei en Oost NV een Innovatie Prestatie Contract (IPC)-subsidieregeling. In dit cluster werken 13 bedrijven en kennisinstellingen samen om productinnovaties te realiseren rondom sport, voeding en gezondheid.

Lees meer

Het project 'Een goede start' focust op de ontwikkeling van een mobiel starthek. De Nederlandse Ski Vereniging, DIDID, Fietsenmakers Product Developers en InnoSportNL werken samen om dit te realiseren.

Lees meer

Een correcte beweging van het paard is belangrijk in alle vormen van de hippische sport. Doel van dit project is het ontwikkelen van een ganganalysesysteem op basis van bewegingssensoren voor gebruik in de dagelijkse praktijk van de paardensport.

Lees meer