Projecten

83 / 116 projecten weergegeven

Voor het ontwikkelen van innovaties en nieuwe producten op het gebied van sportvoeding is het Sportvoeding Panel Papendal opgericht. Deelnemers van het panel geven o.a. feedback op smaak, gebruiksgemak en/of voorkeur.

Lees meer

InnoSportLab Papendal is bezig met een studie naar het effect van een nieuw ontwikkelde sportdrank op hardloopprestaties.

Lees meer

Eat2Move is een topcentrum dat zich de komende zes jaar zal richten op innovatie rond voeding en beweging, met name voor topsporters en ouderen. Acht Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid werken samen in dit topcentrum, met steun van de Provincie Gelderland.

Lees meer

Voor dit project is een softwaresysteem ontwikkeld dat geschikt is om het prestatiepotentieel van schaatsers te bepalen op basis van prestaties en periodiek gemeten relevante fysieke en mentale competenties.

Lees meer

Verbeteren van het basketbalschot middels perceptuele training. Met de speciaal ontwikkelde bril kunnen basketballers hun schotprestaties doelgericht trainen.

Lees meer

Het Cablean Sportveld is een roterend sportveld dat 24/7 meerwaarde creëert door het combineren van één of meerdere sportondergronden en duurzame applicaties.

Lees meer

De analyse van een groot aantal jurybeoordelingen van dressuurwedstrijden levert bruikbare informatie op waarmee een ruiter zijn prestaties kan verbeteren.

Lees meer

Dit breedtesportproject wil kinderen van 4 tot 8 jaar op basis van individuele talenten, interesses en aanleg grofmazig en vroegtijdig adviseren in hun sport- of beweegactiviteiten, zodat ze uiteindelijk langduriger en met (meer) plezier (levenslang) gaan bewegen.

Lees meer

Slaap is een van de belangrijkste herstelmechanismen van het menselijk lichaam en daarmee essentieel voor herstel, adaptatie en het leveren en verbeteren van topprestaties.

Lees meer