Projecten

39 / 116 projecten weergegeven

Voor het ontwikkelen van innovaties en nieuwe producten op het gebied van sportvoeding is het Sportvoeding Panel Papendal opgericht. Deelnemers van het panel geven o.a. feedback op smaak, gebruiksgemak en/of voorkeur.

Lees meer

InnoSportLab Papendal is bezig met een studie naar het effect van een nieuw ontwikkelde sportdrank op hardloopprestaties.

Lees meer

Eat2Move is een topcentrum dat zich de komende zes jaar zal richten op innovatie rond voeding en beweging, met name voor topsporters en ouderen. Acht Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid werken samen in dit topcentrum, met steun van de Provincie Gelderland.

Lees meer

Deelnemers aan sportevenementen zijn verplicht om identificatienummers te dragen op de voor- en achterkant van hun shirt. De huidige borst- en rugnummers veroorzaken echter veel hinder voor atleten.

Lees meer

Verbeteren van het basketbalschot middels perceptuele training. Met de speciaal ontwikkelde bril kunnen basketballers hun schotprestaties doelgericht trainen.

Lees meer

Slaap is een van de belangrijkste herstelmechanismen van het menselijk lichaam en daarmee essentieel voor herstel, adaptatie en het leveren en verbeteren van topprestaties.

Lees meer

Welke invloed heeft nitraat op verschillende sporten en sportprestaties?

Lees meer

Regelmatig bewegen lijkt gunstig voor de hersenen. Mensen met de ziekte van Parkinson zijn echter sterk geneigd tot een inactieve levensstijl, wat weer kan leiden tot een verergering van de klachten en een verhoogd risico op bijkomende ziekten.

Lees meer

Voor veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte of aandoening is het vaak moeilijk om deel te nemen aan sport en spel activiteiten, met alle gevolgen van dien. Voor deze kinderen zijn er echter veel obstakels in onze Nederlandse maatschappij om deel te nemen aan sport.

Lees meer