Projecten

51 / 116 projecten weergegeven

Hightech prestatiemonitoringssystemen beschikbaar maken voor de individuele recreatieve sporter.

Lees meer

Turners en turnsters gebruiken op rek en ringen turnleertjes om blaren te voorkomen en grote krachten op de handen op te vangen. Zij ervaren regelmatig problemen met de huidige turnleertjes, vandaar dat samen met topturners het project “GymGrips” gestart is om betere turnleertjes te ontwikkelen.

Lees meer

Eat2Move is een topcentrum dat zich de komende zes jaar zal richten op innovatie rond voeding en beweging, met name voor topsporters en ouderen. Acht Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid werken samen in dit topcentrum, met steun van de Provincie Gelderland.

Lees meer

Het project 'Een goede start' focust op de ontwikkeling van een mobiel starthek. De Nederlandse Ski Vereniging, DIDID, Fietsenmakers Product Developers en InnoSportNL werken samen om dit te realiseren.

Lees meer

Deelnemers aan sportevenementen zijn verplicht om identificatienummers te dragen op de voor- en achterkant van hun shirt. De huidige borst- en rugnummers veroorzaken echter veel hinder voor atleten.

Lees meer

Verbeteren van het basketbalschot middels perceptuele training. Met de speciaal ontwikkelde bril kunnen basketballers hun schotprestaties doelgericht trainen.

Lees meer

Slaap is een van de belangrijkste herstelmechanismen van het menselijk lichaam en daarmee essentieel voor herstel, adaptatie en het leveren en verbeteren van topprestaties.

Lees meer

Welke invloed heeft nitraat op verschillende sporten en sportprestaties?

Lees meer

Winnen of verliezen op topniveau is een kwestie van milliseconden: elke slag moet dus raak zijn! Project streeft naar het verbeteren van de individuele schaatstechniek door middel van real-time feedback over de afzet tijdens het schaatsen.

Lees meer