Projecten

116 / 116 projecten weergegeven

Voor het ontwikkelen van innovaties en nieuwe producten op het gebied van sportvoeding is het Sportvoeding Panel Papendal opgericht. Deelnemers van het panel geven o.a. feedback op smaak, gebruiksgemak en/of voorkeur.

Lees meer

InnoSportLab Papendal is bezig met een studie naar het effect van een nieuw ontwikkelde sportdrank op hardloopprestaties.

Lees meer

Meer dan de helft van de ongelukken in zwembaden gebeurt niet in, maar rondom het water. Zwembadvloeren zijn vaak glad en hard, waardoor kinderen uitglijden. OCKYZ ontwierp een antislip-zwemsok voor kinderen. InnoSportNL en InnoSportLab De Tongelreep ondersteunen deze sportinnovatie.

Lees meer

Een goede sportkeuze is belangrijk voor een leven lang bewegen. Sporttalentidentificatie helpt kinderen in hun keuze voor de juiste sport.

Lees meer

Veilig leren kitesurfen voordat je het water op gaat, een beachevent met kitesurfwedstrijden of een leuke 3D game waarin je kitestunts uitvoert: dat kan met de Kite Sim, de eerste écht realistische kitesurfsimulator.

Lees meer

Hightech prestatiemonitoringssystemen beschikbaar maken voor de individuele recreatieve sporter.

Lees meer

Turners en turnsters gebruiken op rek en ringen turnleertjes om blaren te voorkomen en grote krachten op de handen op te vangen. Zij ervaren regelmatig problemen met de huidige turnleertjes, vandaar dat samen met topturners het project “GymGrips” gestart is om betere turnleertjes te ontwikkelen.

Lees meer

RFeree is een digitaal scoresysteem voor tennis, bestaande uit een chip op de rackets en readers in het veld waarmee tennissers de stand in een wedstrijd bijhouden.

Lees meer

Eat2Move is een topcentrum dat zich de komende zes jaar zal richten op innovatie rond voeding en beweging, met name voor topsporters en ouderen. Acht Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid werken samen in dit topcentrum, met steun van de Provincie Gelderland.

Lees meer