Zwemstartmonitoring

Zwemstartmonitoring

Doel

Het ontwikkelen van een systeem waarmee de start gedetailleerd en geautomatiseerd kan worden geanalyseerd en een gefundeerd verbeteradvies kan worden gegeven.

 

Projectomschrijving

Tijdens de wereldkampioenschap zwemmen 2007 in Melbourne werd duidelijk dat de Nederlandse zwemmers/-sters tijdens de start achterstand opliepen. Dit kostte hen in sommige gevallen de winst. De KNZB gaf aan dat er in het vervolg op een systematische en wetenschappelijk onderbouwde wijze moest worden gewerkt aan de verbetering van de start van Nederlandse topzwemmers. 

 

Destijds was het al mogelijk een start handmatig te analyseren. Een coach beschikte echter niet over alle gegevens om optimaal te kunnen analyseren. Verder realiseerden coaches zich, dat handmatig analyseren te tijdrovend zou zijn om een zwemmer van directe feedback te kunnen voorzien.

 

Daarom is dit project opgezet om een systeem te ontwikkelen waarmee de start getailleerd en automatisch geanalyseerd kan worden. Dat leidt tot een gefundeerd verbeteradvies aan de zwemmer/coach.

 

Meer informatie?

Organisatie InnoSportNL
Contactpersoon Nico Delleman
Telefoon +31 (0)26 4834598
E-mail ...

Status project

Start

1 juni 2007

Eind

1 januari 2011

Afgerond

Programmalijnen

  • Prestatiemonitoring

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus