YOU.FO

YOU.FO

Doel

Door de introductie van een nieuw actief spel bijdragen aan de sportstimulatie in Nederland.

 

Projectomschrijving

YOU.FO is gebaseerd op het werpen en vangen van een aerodynamische ring, over een afstand van 10-30 meter, met een speciaal ontworpen stick. Het concept is ontwikkeld door creatief ondernemer Bas Ruyssenaars in samenwerking met InnoSportNL, Sports and Technology en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen voor Lichamelijke Opvoeding, met steun van NOC*NSF. Dit 100% Nederlandse design is sinds april 2013 op de markt. 

 

Plezier vanaf de eerste worp

De basisbeginselen van YOU.FO zijn snel onder de knie te krijgen, maar daarna blijft YOU.FO de spelers uitdagen om hun vaardigheden te verbeteren. YOU.FO is een zeer veelzijdig concept dat gespeeld kan worden als een competitieve sport of als een vrijetijdsbesteding, freestyle of op basis van regels, 1-op-1 of in teams. Een sport die niet alleen op een sportveld gespeeld kan worden, maar ook in parken, op een plein in de stad of op het strand. Een innovatieve vorm van sport en spel in één, geïnspireerd op frisbee en Lacrosse.

Toon meer informatie

YOU.FO focust zich in 2013 op de jongeren. Speciaal voor de leeftijd 14 – 21 jaar zijn verschillende competitie concepten ontwikkeld. YOU.FO daagt de spelers uit om nieuwe spelconcepten te creëren en te delen via de website en social media. Volgens YOU.FO ontwikkelaar Bas Ruyssenaars biedt dit de spelers een extra uitdaging. Ideeën worden uitgewisseld en er ontstaat een community waar je bij wil horen!

 

Vitaal Nederland

De ontwikkeling van YOU.FO is het resultaat van een samenwerking tussen sport, wetenschap, bedrijfsleven en overheid. YOU.FO heeft een groot potentieel voor het stimuleren van sportparticipatie. In die zin sluit deze sportinnovatie goed aan bij het streven naar een vitaal en gezond Nederland, waarin een sportieve en actieve levensstijl wordt gepromoot.

Toon minder informatie

 

Meer informatie?

Organisatie  
Contactpersoon Bas Ruyssenaars
Telefoon

+31 (0)6-14213347

E-mail

...

Status project

Start

1 januari 2012

Eind

1 augustus 2014

Afgerond

Programmalijnen

  • Sportstimulering en sportfaciliteiten

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus