Koeling in Beijing

Koeling in Beijing

Doel

Richtlijnen ontwikkelen voor individuele en teamgerichte after-cooling. Daarnaast om speciale koelapparatuur ontwikkelen die koelt zonder gebruik te maken van ijs. 

 

Projectomschrijving

Binnen de sportwereld wordt gebruik gemaakt van after-cooling. Hierbij springen sporters na inspanning (trainingen en/of wedstrijden) in een koud bad, om met koeling lichamelijk herstel te bevorderen.

 

In aanloop naar de Spelen in Beijing in 2008 heeft het projectconsortium richtlijnen ontwikkeld voor individuele en teamgerichte after-cooling. Allereerst hebben we een uitgebreid literatuuronderzoek uitgevoerd, waarna we richtlijnen hebben opgesteld voor zowel veilig als effectief gebruik. Parallel hieraan hebben we speciale koelapparatuur ontwikkeld, die koelt zonder gebruik te maken van ijs. Dit om de problemen van koelen met ijs (geen stabiele koeltemperatuur, onbetrouwbare levering en moeilijk transport van ijs enzovoort) te omzeilen.

Toon meer informatie

Om apparaten te kunnen realiseren voor individuele én teamgerichte after-cooling, zijn er specifieke eisen opgesteld ten aanzien van het benodigde volume koelwater, de ideale koeltemperatuur en het koelvermogen. Betrouwbaarheid, veiligheid en transporteerbaarheid van de apparatuur waren belangrijke aandachtspunten. In het kader van flexibilisering was het een vereiste dat de apparatuur ook na Spelen zou kunnen worden ingezet en tijdens toernooien over de hele wereld.

Toon minder informatie

 

Meer informatie?

Organisatie  InnoSportNL
Contactpersoon  Marc van der Zande
Telefoon  +31 (0)26 4834598
E-mail  ...

Status project

Start

1 juni 2007

Eind

1 september 2008

Afgerond

Programmalijnen

  • Sportproducten

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus