e-Cooking-Voeding-Sport

e-Cooking-Voeding-Sport
Foto: IXL Netherlands BV

Doel

Bij topsportvoeding moet er “on demand”, individueel, lekker (o.a. super mals), gezond en zeer snel, gedurende alle momenten van de dag een maaltijd beschikbaar zijn van topkwaliteit. Doel is het plaatsen van een testopstelling Nutri-Pulse® e-Cooking technologie in een reële keukenomgeving, waarbij de nieuwe bereidingsmethode op diverse aspecten kan worden vergeleken met huidige kooktechnieken en waarmee een dieet ontwikkeld kan worden dat een aantoonbare positieve bijdrage levert aan de topprestaties van topsporters.

 

Projectomschrijving

IXL, InnoSportNL en het TopSportRestaurant op Sportcentrum Papendal zijn in maart 2013 het project e-Cooking-Voeding-Sport gestart. In het project wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van de Nutri-Pulse® e-Cooker in voeding voor sporters. De Nutri-Pulse® e-Cooker maakt het mogelijk om voedingsmiddelen in enkele minuten te garen. Producten als vis, vlees, aardappelen groente en fruit kunnen worden bereid met hoogspanningspulsen. De pulsen veranderen de structuur van vlees, vis of groente. Dankzij e-Cooking is langdurig koken bij 100 ºC niet langer nodig.

 

Voor topsporters moet ieder moment van de dag een maaltijd beschikbaar zijn van topkwaliteit: ‘on demand’, individueel, lekker (o.a. super mals), gezond en zeer snel. Doel van het project e-Cooking-Voeding-Sport is het evalueren van een testopstelling Nutri-Pulse® e-Cooking technologie in een reële keukenomgeving. De nieuwe bereidingsmethode wordt op diverse aspecten vergeleken met huidige kooktechnieken. Zo kan een menu ontwikkeld worden dat een aantoonbare positieve bijdrage levert aan de topprestaties van topsporters.

 

Meer informatie?

Organisatie IXL Netherlands B.V.
Contactpersoon Hans Roelofs
Telefoon 030 2108060
E-mail ...

Status project

Start

1 maart 2013

Voorbereiding

Programmalijnen

  • Sport en Voeding

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus