Do it Yourself Analysis

Do it Yourself Analysis

Doel

Hightech prestatiemonitoringssystemen beschikbaar maken voor de individuele recreatieve sporter.

 

Projectomschrijving

Hightech-systemen en ICT komen steeds dichter bij de individuele sporter. Voor de topsport zijn al vele prestatiemonitoringssystemen beschikbaar. Het doel van het project is om deze monitoringsystemen te implementeren in de breedtesport en het zo in te richten dat sporters ze zelfstandig kunnen gebruiken.
Er zal op InnoSportLab Sport & Beweeg! een open systeem worden gerealiseerd, zodat toekomstige ontwikkelaars hun producten en diensten kunnen aanhaken en hun innovaties kunnen testen en doorontwikkelen.
 
Om de prestaties van sporters in kaart te kunnen brengen, worden op het terrein van InnoSportLab Sport & Beweeg! tijdmeetlussen en chips aangebracht. Deze hardware zal door MYLAPS verwerkt worden in de wieler/atletiek baan (cyclische sporten) en op veld twee, vier en de sprintbaan (teamsporten). Het bedrijf Studio2 Communications zal vervolgens een softwareplatform installeren waarop de data die uit de monitoring komt af te lezen is. De recreatieve sporter kan na zijn inspanning de data teruglezen op een Tv-scherm/beamer (indoor) of op een scherm (outdoor). 
 

Op 26 maart 2015, tijdens het ProFit Triple Jump Event was er voor de buitenwacht voor het eerst een glimp op te vangen van het ‘Do It Yourself Analysis’ project van InnoSportLab Sport & Beweeg! Op deze dag werd er een demonstratie gegeven van de mogelijkheden die het project te bieden heeft. Bezoekers van het event waren onder meer in de mogelijkheid om te aanschouwen hoe het monitoren in zijn werk gaat voor fietsrecreanten en hardlopers.

 

Meer informatie?

Organisatie InnoSportLab Sport & Beweeg!
Contactpersoon Lenneke de Voogd, manager InnoSportLab Sport & Beweeg!
Telefoon (31) 6 22802672 
E-mail ... 

Status project

Start

1 februari 2015

Lopend

Programmalijnen

  • Sportproducten
  • Prestatiemonitoring

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus