Cablean Sportveld

Cablean Sportveld

Doel

Een efficiënter gebruik van sportondergronden door het te combineren met andere duurzame functies.

 

Projectomschrijving

Het Cablean Sportveld is een product van Cablean Technology, als eerste in Eindhoven gebouwd in samenwerking met InnoSportNL, InnoSportLab Sport & Beweeg! en ProFit. Dit revolutionaire concept biedt een oplossing die niet alleen duurzaam is, maar ook zelfvoorzienend. De Nederlandse technologie is een doorbraakinnovatie om snel en simpel te beschikken over meerdere sportgronden én duurzame instrumenten, waaronder zonne-energie, om extra inkomsten te genereren. 

 

Toon meer informatie

Verdienen en verduurzamen in één model

Het Cablean Sportveld is een roterend drie- of vierzijdig sportveld, dat bestaat uit horizontale panelen die kunnen draaien naar de gewenste toepassing. Daarmee creëert het sportveld 24/7 meerwaarde, ook tijdens loze momenten waarin de ondergronden anders niet benut zouden worden. Denk bijvoorbeeld aan energie winnen, regenwater bergen en zuiveren, lucht zuiveren, reclame maken, energie opslaan en biogrondstof winnen. Met een Cablean Sportveld krijgt de sportvereniging dus een zelfvoorzienend businessmodel en sterker nog, een verdienmodel dat zelfs geld kan opbrengen, bijvoorbeeld door de opgewekte energie te verkopen.

 

Partners

Het Cablean Sportveld is een product van Cablean Technology, als eerste in Eindhoven gebouwd in samenwerking met InnoSportNL, InnoSportLab Sport & Beweeg! en ProFit. Industriële toeleveringspartners zijn: Descol (Pulastic sportvloeren), GreenFields, DJPS en Van Styn. De kennispartner is de TU Delft. Betrokken maatschappelijke sportorganisaties zijn BSV Limburgia, v.v. SCR en v.v. Sliedrecht.

Toon minder informatie

 

 

Meer informatie?

Organisatie Cablean
Contactpersoon Ronald van Bemmel 
Telefoon +31 (0)6-30171334
E-mail ...

Status project

Start

1 januari 2012

Eind

1 juni 2014

Lopend

Programmalijnen

  • Sportstimulering en sportfaciliteiten

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus