Aangepast snowboard

Aangepast snowboard

Doel

Een nieuw en veelbelovend concept ontwikkelen tot een prototype voor de breedtesport, waarmee personen met een beperking in staan/lopen zelfstandig en gecontroleerd een afdaling kunnen maken op een snowboard. 

 

Projectomschrijving

Aangepast snowboarden voor mensen met een lichamelijke handicap is een opkomende sport. De World Snowboard Federation heeft zelfs al besloten de staande categorie (van mensen die boarden met protheses/ortheses) onderdeel te laten worden van de Olympische Winterspelen van Sochi in 2014. 

 

Er bestaan verder nog geen aangepaste oplossingen die ondersteuning en controle over het board bieden aan mensen die niet lang kunnen staan, al dan niet met een prothese of spalk. Dit project was erop gericht om een nieuw en veelbelovend concept te ontwikkelen tot een prototype voor de breedtesport, waarmee personen met een beperking in staan/lopen zelfstandig en gecontroleerd een afdaling kunnen maken op een snowboard. Omdat aangepast snowboarden nog niet officieel is toegelaten tot de Paralympics, ligt de nadruk op de breedtesport.

Toon meer informatie

In het eerste deel van het project stond de ontwikkeling van testmodellen en prototype centraal. Het tweede deel was bestemd voor de evaluatie van de biomechanica van het prototype, de optimalisatie van de inzetbaarheid in de breedtesport en de ontwikkeling van een handleiding.

 

Prodaptive website

Toon minder informatie

 

Meer informatie?

Organisatie InnoSportNL
Contactpersoon Marc van der Zande
Telefoon +31 (0)26 4834598
E-mail ...

Status project

Start

1 november 2011

Eind

1 juni 2012

Afgerond

Programmalijnen

  • Sportproducten

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus