InnoSportLab 's-Hertogenbosch

InnoSportLab 's-Hertogenbosch

Innovatie in gymnastische sporten

Het InnoSportLab in de Flik-Flak hal in Den Bosch is als Nationaal Trainingscentrum (NTC) van de KNGU sinds maart 2010 hét brandpunt van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Hier trainen de nationale selecties Turnen Heren en Trampolinespringen Dames en Heren in de grootste gymnastische trainingslocatie van West-Europa om hun prestaties verder te verbeteren. De immense hal is als NTC de ideale locatie voor het InnoSportLab® ‘s-Hertogenbosch, dat sinds 29 september 2010 officieel van start is gegaan. 

 

Het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch is een innovatief en ondernemend sportlab waar bedrijven, sportorganisaties, sportmedische instellingen, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijven gezamenlijk projectmatig in de praktijk werken aan ontwikkeling, realisatie en validatie van innovatieve producten, diensten en faciliteiten. Hiervoor zijn onder andere een eigen technische infrastructuur met onder andere 20 geavanceerde camerasystemen met touchscreenbediening in 5 trainingshallen aanwezig. Zowel de top- als breedtesport kunnen gebruik maken van deze (top)sportondersteunende faciliteiten.

 

Het InnoSportLab heeft in 2010 voor de wereldkampioenschappen turnen, acrogymnastiek en trampolinespringen met zijn geavanceerde camerasystemen al een ondersteunende rol in de voorbereidingen van deze kampioenschappen kunnen spelen. Daarnaast voerde het InnoSportLab als "preferred innovation partner" voor de UEG (Europese gymnastiekbond) en samen met bedrijfslevenpartners metingen en ondersteunende activiteiten uit tijdens de Europese Kampioenschappen Turnen 2014 (Sofia, Bulgarije) en 2015 (Montpellier, Frankrijk).

 

www.innosportlabs-hertogenbosch.nl

Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus