InnoSportLab Den Haag

InnoSportLab Den Haag

Innovatie in zeilen

Het InnoSportLab Den Haag is eind 2010 van start gegaan op een ideale locatie bij het Internationaal Topzeilcentrum te Scheveningen, de nieuwe thuisbasis van de Olympische ploeg en de afdeling Topzeilen van het Watersportverbond.    

 

Dit InnoSportLab is direct uit de startblokken gegaan met een groot aantal projecten, mede dankzij een subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) binnen het Programma 'Kansen voor West'. De projecten zijn divers: variërend van analyse kijkgedrag (Mobile Eye) tot de ontwikkeling van een maatwerk simulator voor waltrainingen.  De basis ligt in het faciliteren en realiseren van metingen, waardoor er objectieve informatie kan worden verzameld over de beweging van de boot en het gedrag van de zeilers. Dus, wat is de snelheid? Wat zijn de hellingshoek, roeruitslag? Welke versnellingen treden er op? Hoe verhoudt zich dat met gedrag, (bijv. kijkgedrag, teamprestatie) en fysiek (lichaamshouding, hartslag) van de zeilers.

 

Deze informatie wordt uitgelezen en, na koppeling met wind- en golfpatronen, geanalyseerd. Deels zal deze informatie real-time beschikbaar zijn op het water (Zeilcoach Cockpit), waardoor de trainingsuren op het water veel efficiënter besteed kunnen worden.

 

www.innosportlabdenhaag.nl

Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus