Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding 2015

Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding 2015

Sportsgrain Bar heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2015 gewonnen. De Sportsgrain Bar is volgens de vakjury een opvallend product dat speciaal voor de sportieve Nederlander is gemaakt, in samenwerking met (top)sporters. 


Jaarprijs Gezonde Voeding 2015_fotoWinnaarSportsgrainbarDe Sportsgrain Bar was samen met Alpro Pur'Enjoy, een plantaardige variatie op drinkyoghurt, en Jumbo Gezonde Vleeswaren genomineerd voor de Jaarprijs. Een publieksstemming op de website van de Jaarprijs en de uitspraak van de vakjury leverde Sportsgrain uiteindelijk de overwinning op. Van de 9.000 uitgebrachte stemmen ging 40 procent naar het sportbrood, beide andere genomineerden kregen ieder 30 procent van de stemmen.

 

Alternatieve energiereep

De Sportsgrain Bar is het eerste broodproduct met sportspecifieke eigenschappen en bevat naast de gebruikelijke broodingrediënten (volkorenmeel, gist, zout en water), teffgraan, wortelvezels, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder (van tarwe en rogge). Het brood is een bron van vezels, bevat vitaminen en mineralen en zout met een verlaagd natriumgehalte. Door de bijzondere koolhydraatstructuur en de pure grondstoffen geeft het sportbrood zowel direct als langzaam energie af aan het lichaam. Volgens de jury is het een goed alternatief voor bestaande sportrepen.

 

Maar de Sportsgrain Bar is ook geschikt voor mensen buiten de sport. Immers, studeren voor een eindexamen is ook topsport en de hele dag onderweg zijn voor je werk ook. De Sportsgrain Bar is een gezond alternatief voor alle energierepen en/of snacks die het energieniveau omhoog moeten krikken.

 

“We zijn bijzonder trots dat de Sportsgrain Bar, ontstaan uit een mooi samenwerkingscollectief, de Jaarprijs Goede Voeding 2015 heeft gewonnen. Zeker gezien het speelveld met reuzen als Alpro en Jumbo”, aldus Koos Mosterd, directeur van marketingbureau NTCP8, één van de drie partners van Sportsgrain. 


Succesvolle samenwerking 

sportsgrain bar papendalDe Sportsgrain Bar is in 2014 op de markt gebracht vanuit een samenwerking met onder meer InnoSportLab Papendal, Sportcentrum Papendal, HAN Sport en Bewegen, Alliantie Voeding, Food Valley en Oost NV. Op Papendal werd het sportbrood ontwikkeld en getest door (top)sporters.

 

De Sportsgrain Bar is vorig jaar geleverd aan het Nederlands elftal tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal in Brazilië en het broodje is mee geweest met TeamNL naar de Olympische Spelen in Sochi.
Door de sportreep nu ook in sportkantines aan te bieden, wordt het product voor een groter publiek verkrijgbaar.

 

Toekomst van voeding

De Jaarprijs werd uitgereikt tijdens het symposium 'De toekomst van een gezondere voeding'. Hier bracht een van de sprekers, onderzoeker Joop van Raaij van het RIVM, naar voren “dat voor in de toekomst gewenste nieuwe producten en productvernieuwing de huidige herformuleringsmogelijkheden toereikend lijken”. Ook benadrukte hij dat de toekomst van productverbetering niet los gezien kan worden van een internationale context. “Het delen van ervaringen tussen landen omtrent good practices van herformulering en monitoring is essentieel.”

 

Vakjury Jaarprijs Goede Voeding 2015

De vakjury van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 wordt gevormd door: prof. Frans Kok, voorzitter, Humane Voeding Wageningen Universiteit; drs. Henrieke Crielaard, manager Voeding en Gezondheid Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL); mw. Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland; drs. Christine Grit, manager Voeding & Gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI); dhr. Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, secretaris jury; dr. ir. Annet J.C. Roodenburg, Lector Voeding en Gezondheid, HAS Hogeschool, tevens vertegenwoordiger NAV (Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen); dr. Jeanne de Vries, docent/voedingskundige Wageningen Universiteit.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus