Online platform Prestum.nl

Online platform Prestum.nl

Platform voor mentale training en begeleiding

140506 Dolf van der Wal(1)

Sportbeoefening kan beschouwd worden als een ‘mind game’. Een sporter in ‘flow’ levert en perfecte prestatie

en doet als het ware waar hij voor gemaakt is – elk

moment voelt goed aan.

 

Een nieuwe weg in sportpsychologie

Topsporters maken al veelvuldig gebruik van mentale training.
Voor talenten en gemotiveerde amateursporters is dit anders;

een consult bij de sportpsycholoog is vaak of te duur of wordt beschouwd als iets dat niet voor hen is weggelegd. Om ook voor hen mentale training bereikbaar te maken is daar nu een online platform voor: Prestum.nl; geleid door drie sportpsychologen met een doel; mentale training beschikbaar maken voor een breed publiek.

 

Overtref jezelf

Wil je als sporter het beste uit jezelf halen, dan is fysieke training niet voldoende. De mentale gesteldheid moet immers ook getraind worden. Door online trainingen aan te bieden, met daarbij nog steeds de mogelijkheid tot feedback van een specialist, wil Prestum.nl bijdragen aan de ontwikkeling en de prestaties van sporters en coaches. Verschillende onderwerpen komen aan bod: Hoe haal ik het beste uit mijzelf? Hoe ga ik om met wedstrijdspanning? Hoe vergroot ik de mentale kracht van mijn team? Dit alles met één overkoepelend doel: Overtref jezelf. Zo gaat de eerste training die beschikbaar is over het fenomeen ‘flow’. Een prestatietoestand waarmee je het uiterste uit je kunnen haalt, maar die je óók kunt trainen.

 140506 Edwin van der Sar Foundation

Dat het mentale aspect bij het sporten aandacht vereist, bevestigt ook half-pipe olympiër Dolf van der Wal en ambassadeur van Prestum.nl: “Ik gun het iedereen om op een bevlogen manier met zijn of haar sport bezig te zijn en geloof dat Prestum.nl heel veel sporters hier een extra inzicht in kan geven.” Ook de Edwin van der Sar Foundation ondersteunt het initiatief van Prestum.nl. Net als Prestum.nl heeft de Foundation namelijk het doel om specialistische kennis op het gebied van ‘het brein’ toegankelijk te maken voor een grote groep mensen.

 

InnoSportNL en Prestum.nl

Het online platform is met partners ontwikkeld in een InnoSportNL-project. Nico Delleman, programmamanager InnoSportNL: “Prestum.nl biedt een grote groep sporters de mogelijkheid aandacht te besteden aan het mentale aspect in de sport. Deze aandacht zal bijdragen aan talentontwikkeling en prestatieverbetering.”

 

Meer informatie over Prestum.nl en de mogelijkheden bekijken?  Ga naar www.prestum.nl of volg direct een gratis demo training flowop www.shop.prestum.nl.

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus