Maritieme innovatie voor North Sea Crossing

Maritieme innovatie voor North Sea Crossing

Tijdens een Noordzee storm willen Stephan van den Berg en Sander Wolfensberger deze nazomer in een recordtijd van Engeland – Nederland kitesurfen. De North Sea Crossing is sinds jaar en dag een begrip onder (kite)surfers. Met technologische innovaties en de juiste voorbereiding, is de oversteek in tijd te verbeteren.

 

140716_North Sea Crossing_3

 De professionele, sportieve kennis van de sport is succesvol gecombineerd met de laatste innovaties van tracking devises voor de watersport, ontwikkeld door InnoSportLab Den Haag in samenwerking met TU Delft. Koen Muilwijk, embedded scientist: “We hebben ‘oude’ GPS-navigatie gekoppeld aan zelf ontwikkelde techniek met LED verlichting, waardoor het team makkelijk en veilig de koers kan bepalen en volgen.” Met deze maritieme innovatie kan het team kitend, zonder safety boat, de oversteek maken.

 

Team

140716_North Sea Crossing_2

Stephan van den Berg won op 18 jarige leeftijd de wereldtitel windsurfen en de drie daarop volgende jaren ook. In 1984 Olympisch goud & “Sportman van het jaar 1984”. In die periode maakte hij voor het eerst de oversteek Lowestoft - Nederland in 8 uur en 8 minuten en maar liefst 17 jaar lang heeft hij deze snelste crossing op zijn naam gehouden. Nu is het tijd om hier samen met Sander Wolfensberger een nieuw record aan toe te voegen; dezelfde oversteek, kitend en met de nieuwste state of the art technieken.

 

200 km in minder dan 6 uur

Een oversteek van Lowesoft naar Zandfoort. Met een gemiddelde windkracht 8 en golven van 6 tot 8 meter hoog en topsnelheden van 70 km per uur. Een oversteek van bijna 200 km in minder dan 6 uur. 2 man en hun kite, één voormalig Olympisch Kampioen. Zonder safety- of volgboot maar navigeren met behulp van de laatste maritieme technieken. Een extreme expeditie die het team tijdens de North See Crossing gaat ondernemen. De inzet is een record in tijd, met minimale middelen, vertrouwend op de elementen, techniek en elkaar.

 

Weer en wind

De North Sea Crossing is een ultieme uitdaging voor sport, doorzettingsvermogen, kennis en techniek. InnoSportLab Den Haag kijkt uit naar het moment van de daadwerkelijke North Sea Crossing. Het is wachten op het juiste weer en de goede wind. We’ll keep you posted!

 

www.northseacrossing.nl

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterGoogle Plus